18 intervenții ale pompierilor și salvatorilor în ultimele 24 de ore

FOTO: dse.md

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 18 situații pentru prevenirea riscurilor și acordarea ajutorului.

În dimineața zilei de 31 decembrie, salvatorii au fost solicitați de urgență la deblocarea  locuinței unei persoane de pe str. Independenței din orașul Briceni, care se presupunea că avea nevoie de ajutor. Ajunși pompierii au efectuat lucrări de deblocare, reușind să ajungă la proprietarul în vîrstă de 73 de ani căzut la podea. Pompierii au predat bărbatul serviciilor medicale pentru îngrijiri suplimentare, viața acestuia fiind salvată.

Alte lucrări similare au fost înregistrate în raioanele Bălți, Leova și UTA Găgăuzia. Angajații IGSU au intervenit la lichidarea a trei focare de ardere, care nu au înregistrat prejudicii materiale. Pentru asigurarea siguranței cetățenilor, în noaptea dintre ani au fost la datorie peste 300 de salvatori și pompieri cu 80 unități de tehnică în servantul de luptă.