A fugit de acasă să nu-și vadă mama beată în fiecare zi

POZĂ SIMBOL: curcumin95.ro

Era la un centru de plasament din capitală. De câteva luni, acești pereți o adăpostesc și o încălzesc pe Irina, iar educatoarea de aici îi e pe post de mamă. Singură la părinți, fără rude și bunei, tânăra a ajuns pe drumuri după ce a fugit de acasă pentru că nu mai suporta să privească același tablou în fiecare zi – mama în stare de ebrietate.

Totul a început când tatăl ei a plecat la muncă în Federația Rusă. S-a dus și bun dus a fost. După ceva vreme, mama ei a aflat că Vasile și-a găsit o altă femeie acolo și nu se va mai întoarce la familie. Irina avea doar 6 anișori.

„Atunci a fost cel mai dificil moment din viața mamei. Îmi amintesc cum plângea toată ziua, nu voia nimic să facă și mă certa mereu. Chiar de la nimic. O înțeleg, era o formă de a se răzbuna, dar meritam eu asta oare? Venea să o susțină o prietenă de serviciu. Mai bine nu venea. Ca să uite de necaz, consuma cu ea alcool. Așa o seară, două, până în casă nu se mai terminau „sărbătorile”, a spus Irina.

După aproape un an de când i-a plecat soțul, Maria începe să trăiască în concubinaj cu un bărbat, rudă cu prietena de pahar.

Obijduită de tatăl vitreg

„Am știut din prima zi că nu va fi bine. Nu lucra și locuia la noi. Bani de cheltuială îi dădea mama, pentru că atunci lucra încă la o ospătărie din raion. Mai târziu, a fost alungată de la serviciu. Cine avea să suporte zilnic o femeie beată? Cum venea acasă de la serviciu, cumpărau imediat ceva de băut, veneau prietenii și începea cheful care putea să dureze până spre dimineață. Apoi, cu fața tulbure și cu alcoolul în sânge, mergea la serviciu”, își amintește Irina.

Nu se împăca bine cu concubinul decât după ce consumau alcool. Mai mult, în ultima perioadă de trai în comun a început să se comporte urât și fetița.

„Mă trimitea după alcool, iar dacă refuzam, mă lovea. Făceau gălăgie mare în odaie, iar dacă le spuneam că nu pot să dorm, mă trimiteau să dorm în șopron. Multe nopți de vară am mai dormit acolo”, a spus fata.

În concubinaj cu un al treilea bărbat

Aproape 3 ani a durat acest infern. Între timp, concubinul mamei Irinei s-a îmbolnăvit și a decedat.

„A fost atunci poate pentru prima și ultima dată în viață când m-am bucurat sincer. Nu că a decedat el, dar că, poate, dacă nu va mai fi în casă la noi, mama va reveni la o viață normală și va fi ca odinioară. Nu a fost să fie”, își amintește cu durere în priviri Irina.

Cum a îndurat acest infern și care este visul Irinei citiți pe moldnova.eu.

DISTRIBUIȚI
Alina Marian
Content Editor

Comentarii