A plătit peste 12 mii de lei pentru un pavaj necalitativ. Ce măsuri a întreprins consumatorul

FOTO: starstone.ro

Un bărbat din orășelul Cricova a procurat de la un agent economic pavaj pentru a fi instalat în curtea casei sale. La scurt timp după ce l-a instalat, bărbatul a observat că pavajul nu corespunde calității garantate și a început să se deterioreze în perioada termenului de garanție.

Acesta i-a cerut agentului economic înlocuirea gratuită a pavajului necalitativ sau restituirea contravalorii produsului. În același timp, bărbatul a solicitat expertiza tehnică independentă de o terță parte competentă în domeniu, pentru determinarea calității produsului. Rezultatele expertizei au confirmat că produsul nu corespunde cerințelor declarate.

Agentul economic nu a satisfăcut revendicarea, iar consumatorul a decis să depună o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor. În rezultatul implicării Agenției reclamația a fost soluționată pe cale amiabilă, petiționarului fiindu-i înlocuit pavajul necalitativ (45 m2) în valoare de 12.600 lei și suma de 2.160 lei achitată pentru expertiza tehnico-științifică independentă efectuată din contul său.