A rămas paralizată în urma administrării unui vaccin. Chinul prin care trece o fetiță de 4 ani

FOTO: caritate.md

De aproape trei ani în familia Pânzaru din satul Bujor, raionul Hâncești, timpul parcă s-a oprit în loc. În urma administrării unui vaccin fetița lor s-a ales cu o paralizie a jumătății corpului pe partea stângă. De atunci copila stă mai mult pe patul de spital. Familia are nevoie de 41 de mii de dolari pentru a face investigații peste hotare.

„La data de 1 iunie 2014 am fost la control cu fiica Otilia, la 1 anișor. I s-a făcut vaccina, care a dat complicații. Otilia a făcut febră. A treia zi s-a ridicat temperatura la 39,5 grade. Am chemat urgența, medicii i-au făcut o injecție, au consultat-o, spunând că nu are nimic grav. Fetiței i se făcuse mai rău, am sunat din nou urgența. Ajunși la fața locului, ne-au spus că fetița a făcut convulsie. Am fost transportați la spitalul din Hâncești, ulterior la Chișinău, câteva zile a avut mereu febră. În a șasea zi de chin am făcut o tomografie la cap, a fost diagnosticată cu meningoencefalită mixtă, ulterior intrând în comă timp de trei săptămâni. Și așa am primit vestea cutremurătoare. Când s-a trezit s-a depistat că Otilia are comoție cerebrală cu paralizie pe partea stângă”, spune mama Otiliei.

În toți acești ani fetița a stat mai mult pe patul de spital, a avut nevoie de medicamente foarte costisitoare, dar tratamentul nu aduce practic rezultate îmbucurătoare.

Timp de 3 ani, părinții Otiliei au încercat să facă posibilul și imposibilul pentru a merge la diverse tratamente de reabilitare, aici, în țară, ceea ce este foarte costisitor. Însă nu e de ajuns. Micuța Otilia are nevoie de investigații complete peste hotarele țării, ceea ce părinții nu își pot permite. Familia Pânzaru vă roagă să o ajutați pentru a-i oferi o șansă la o viață normală fetiței lor de trei anișori.

Toți cei care doresc să o ajute pe Otilia pot face donații pe caritate.md.