ANSA: Trei cazuri de rabie au fost confirmate de la începutul lunii în Moldova

FOTO: agrointel.ro

 

Secția de virusologie a Centrului Republican de Diagnoză a confirmat 3 noi cazuri de rabie, înregistrate de la începutul lunii, informează ANSA. Cele trei animale bolnave au fost identificate în raioanele Ștefan Vodă, Drochia și Bălți, după cum urmează:

  • 2 bovine: câte un caz în raioanele Ștefan Vodă și Drochia;
  • o pisică în mun. Bălți;

În zona țării noastre, Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) a declarat următoarele boli infecțioase:

  1. PPA (pesta porcină africană):
  • România – în perioada 01.11.2018 – 13.11.2018 cazuri noi de îmbolnăvire au fost raportate la OIE la porci domestici în județele DOLJ, BIHOR, GIURGIU, CĂLĂRAȘI, BRĂILA, BUZĂU, TULCEA, ARGEȘ, TELEORMAN, CONSTANȚA, la mistreți în județele CĂLĂRAȘI, GIURGIU, TULCEA, BRĂILA, SATU MARE, CONSTANȚA.

Se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sânt introduse măsuri de carantină în focar, sânt stabilite zona de protecție și zona de supraveghere în focarele de porci domestici și zona infectată în focarele de mistreți. Controlul mișcării animalelor în interiorul țării, screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți, dezinfecție, deratizare. Tratament și vaccinare nu se efectuează;

  • Ucraina – cazuri noi de îmbolnăvire au fost raportate la OIE la porci domestici pe 06.11.2018 în regiunea CERNĂUȚI, 07.11.2018 în regiunea NIKOLAEV.

Se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sânt introduse măsuri de carantină în focar, sânt stabilite zona de protecție și zona de supraveghere, controlul mișcării animalelor în interiorul țării, screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți, dezinfecție, deratizare. Tratament și vaccinare nu se efectuează;