ATENȚIE: Produse alimentare infestate cu bacteria Listeria, retrase de pe piața din România de rețeaua Carrefour

Agenția Națională Sanitar-Veterinară și pentru protecția Alimentelor din România anunţă retragerea de pe piaţă a mai multor salate de icre şi humus, comercializate de CARREFOUR ROMÂNIA S.A urmare evidențierii prezenței Listeria monocytogenes. Mai multe produse alimentare care pot fi contaminate cu bacteria Listeria au fost retrase de pe rafturile Carrefour, iar compania le cere consumatorilor să distrugă produsul sau să îl aducă înapoi în magazin, urmând să fie despăgubiți.

„Este vorba despre:

„SALATĂ CU ICRE DE CRAP ȘI CEAPĂ 140G” brand CARREFOUR

– Lot 2408 / DLC 13.10.2018

– Cod EAN: 6420169005328

„SALATĂ CU ICRE DE CRAP ȘI CEAPĂ 70G” brand CARREFOUR

– Lot 2408 / DLC 13.10.2018

– Cod EAN: 6420169005304″ , conform sursei citate.

Carrefour a retras miercuri de pe piață mai multe salate de icre și humus, ca urmare a evidențierii prezenței virusului Listeria monocytogenes, anunță Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„Societatea Crrefour România SA, procedează la retragerea de la comercializare a produselor, ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes”, arată documentele transmise către Autoritatea Sanitar Veterinară.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta:

Carrefour România S.A.
Str. Gara Herăstrău nr. 4C, Green Court Bucharest, clădirea B, et. 4-7, sector 2, București.