AU CREZUT CĂ SCAPĂ, DAR S-AU ÎNȘELAT AMARNIC: Parchetul Militar București a deschis dosar penal pentru incidentele de vineri seara. Victimele sunt chemate să depună plângeri

Procurorii militari de la București s-au autosesizat în legătură cu violenţele înregistrate în timpul protestului de vineri seara din Piaţa Victoriei. Oamenii legii au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii pentru dispersarea manifestației. Parchetul Militar va prelua toate plângerile penale depuse la secţiile de poliţie în ultimele zile și le va reuni într-un singur dosar. Totodată, ei fac apel la toți cei care au avut de suferit de pe urma intervenției jandarmilor să meargă și să depună plângeri individuale. Parchetul a emis un comunicat de presă prin care face cunoscut cursul cercetărilor:

„În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei din Bucureşti în cursul zilei de 10 august 2018, precum şi în cursul nopţii de 10 spre 11 august 2018. De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secţiile de poliţie, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic”