BĂLȚI: Orașul se confruntă cu o adevărată „criză a gunoiului”

FOTO: moldpres.md

După ce compania Salubrity Solutions, care presta servicii de evacuare a deşeurilor din localitate, a stopat de la 15 decembrie această activitate, orașul Bălți este inundat în gunoaie, informează MOLDPRES.

Cofondatorul Salubrity Solutions, Dumitru Rusnac, a comunicat anterior presei că se retrage de pe piaţa din Bălţi, iar hotărârea are drept temei presiunile exercitate de către Primăria Bălţi asupra întreprinderii.

Potrivit antreprenorului, compania nu intenţionează să se întoarcă la Bălţi, dar este gata să ajute municipalitatea să soluţioneze „criza gunoiului”, vânzându-i autospecialele pentru evacuarea deşeurilor, deoarece tehnica din dotarea Primăriei nu este suficientă.

Recent conflictul a luat o nouă întorsătură, după ce Primăria Bilicenii Noi, sat din nemijlocită apropiere de Bălţi, pe teritoriul căreia se află poligonul întreprinderii a cerut prin instanţă de judecată de la Salubrity Solutions două milioane de lei pentru folosirea terenului. Drept răspuns, compania a cerut administraţiei satului să i se întoarcă 20 de milioane de lei cât constituie investiţiile în depozitul pentru deşeuri.

Tema deşeurilor a fost examinată şi la şedinţa din 21 decembrie a Consiliului municipal Bălţi, unde aleşii locali au împuternicit o întreprindere municipală să se ocupe de evacuarea gunoiului.

Între timp, locuitorii din Bălţi sunt îngrijoraţi de faptul cum să achite facturile pentru decembrie care indică servicii pentru luna deplină, deşi acestea au fost prestate doar 15 zile.