CANADA: Canicula a provocat moartea a cel puţin 19 persoane

FOTO: romaniaregional.ro

Canicula din Canada a provocat moartea mai multor oameni. Potrivit directorului general al sănătăţii publice din Montreal, Mylene Drouin, la Montreal, miercuri, au murit 12 persoane, transmite MOLDPRES.

Alte cinci decese s-au înregistrat în regiunea cantoanelor din est, la est de Montreal, potrivit ziarului La Tribune, citând autorităţile medicale locale. Alte două decese au fost raportate la sfârşitul zilei, dintre care unul la periferia oraşului Montreal, potrivit Radio Canada.

Victimele din Montreal fac parte din „populaţia foarte vulnerabilă, persoane vârstnice sau suferinde de boli cronice sau mintale şi care nu au aparate de aer condiţionat”, a declarat Mylene Drouin pentru Radio-Canada.

Miercuri, termometrele au urcat la 34 de grade Celsius la Montréal cu un factor de umiditate care a făcut senzaţia termică să fie simţită la peste 40 de grade, potrivit serviciului meteo Environnement Canada. Humidex este un indice utilizat în Canada pentru a măsura efectul căldurii combinat cu umiditatea aerului stabilind nivelul de căldură resimţit de populaţie.

Mercurul termometrul a depăşit 30 de grade vineri, 29 iunie, la sud de Quebec, cu un factor de umiditate care a a făcut ca temperatura să fie resimţită până la 44 de grade la începutul acestei săptămâni.

În 2010, un val de căldură a provocat moartea a circa 100 de persoane în regiunea Montreal.