Ce mai nou tratament împotriva bolilor: INTERNETUL

Moldova urmează să aibă un site de promovare a sănătății, care va combate fumatul, consumul de alcool, inactivitatea fizică și regimul alimentar nesănătos. Aceștia sunt factorii de risc principali care contribuie la răspândirea bolilor netransmisibile. Neglijarea lor determină creșterea numărului de cazuri de boli cardiovasculare și oncologice în rândul populației. Siteul este finanțat de către Ministerul Estonian de Externe.

„Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale salută elaborarea în premieră a unui portal pentru promovarea sănătății, deoarece promovarea modului sănătos de viață al populației Republicii Moldova este un obiectiv esențial al sistemului de sănătate, trasat în toate politicile naționale și are valențe strategice pentru dezvoltarea țării”, a menționat secretarul de stat, Aliona Serbulenco.

 

Primul portal pentru promovarea sănătății în Republica Moldova va fi similar cu cel gestionat de către Institutul Național pentru Dezvoltarea Sănătății din Estonia (ENIHD). În prima etapă, portalul va întări comunicarea între specialistii din domeniul promovării sănătății în instituții de învățământ (grădinițe, școli), instituții medicale, municipalități și comunități.