Centrul Media pentru Tineri: Campion la 14 ani. Elevul care face sport de performanță, antrenându-se în subsolul școlii

FOTO: voceatinerilor.md

La 14 ani, a reușit să atingă cele mai înalte performanțe în domeniul boxului. Vorbim despre elevul Liceului Teoretic „Varnița”, Mihail Țăranu, care a cucerit titlul de campion național la box. Astfel, el a demonstrat că poți obține rezultate foarte înalte chiar dacă te antrenezi în subsolul școlii.

FOTO: voceatinerilor.md

Primii pași în box i-a făcut în localitatea sa de baștină, Varnița. În subsolul școlii în care Mihail își face studiile este amenajată sala de box. Aici, de trei ani, tânărul muncește mult ca să-și îndeplinească visurile.

El spune că a început să practice boxul, fiind impresionat de meciurile pe care le vizionam la televizor, scrie voceatinerilor.md.

FOTO: voceatinerilor.md

„Pășind pentru prima dată în sala de antrenament, nici nu îmi putea închipui că voi reuși să am asemenea succes în acest sport. Totuși, dintotdeauna mi-am dorit să devin sportiv de performanță”, a menționat Mihail.

Astfel, după doar trei ani de antrenamente, Mihail Țăranu a urcat pe podium la Campionatul Național de Box, devenit campion la vârsta de 14 ani.

FOTO: voceatinerilor.md

Antrenorul lui Mihai, Tudor Cara, spune că tânărul a atins rezultate uimitoare, datorită muncii, perseverenței și a talentului.

„Mihai practica sportul de 3 ani, iar reușitele lui sunt uimitoare. Este un sportiv cu perspectivă. Are voință de caracter și perseverență, ceea ce e foarte important pentru un boxer. Face antrenamente de cinci ori pe săptămână, unde muncește la maxim. Boxul este sportul ce îl caracterizează pe Mihai. Ma mândresc cu sportivul meu”, a menționat antrenorul.

FOTO: voceatinerilor.md

Pe parcursul acestor ani, Mihail a mai participat la diverse competiții naționale și internaționale. Ultimul campionat la care a participat a fost Cupa internațională la box din Varnița, la care au fost prezenți zeci de sportivi din Ucraina, Scoția, România și Moldova. La această competiție, Mihail a ocupat locul II. De asemenea, el a reușit să se claseze pe locul 5 la Campionatul european de box.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.