Centrul Media pentru Tineri: Ce părere au unii elevi și profesori din Măgdăcești despre uniformele școlare

FOTO: voceatinerilor.md

Este sau nu importantă uniforma școlară? Noi, un grup de elevi din cadrul Liceului Teoretic „Măgdăcești”, am decis să aflăm opinia elevilor, a profesorilor și a părinților vizavi de acest subiect.

Diana, elevă în clasa a IV-a, este de acord cu introducerea uniformei școlare, scrie voceatinerilor.md.

FOTO: voceatinerilor.md

„Cred că este binevenit, deoarece toți elevii vor purta aceleași haine și nu va fi diferență”, a spus aceasta.

Și Adarina, elevă în clasa a VIII-a, spune că ar fi foarte bine dacă în școli vor fi introduse uniformele școlare.

„Introducerea uniformelor școlare este un pas înainte, deoarece va contribui la respectul între elevi. Doar prin purtarea uniformei vom fi egali”, a menționat eleva.

FOTO: voceatinerilor.md

O altă elevă, care a dorit să rămână anonimă, spune că este contra uniformelor, deoarece nu toți vor fi de acord cu stilul impus de administrația școlii.

Și profesorii sunt de acord cu această idee. Ei spun că și ei sunt gata să poarte uniforme, în cazul în care vor fi introduse.

„Uniforma trebuie să fie la nivel de instituție și nu trebuie să fie utilizate culori aprinse. Trebuie să fie utilizate culori abstracte și neapărat trebuie să fie emblema instituției”, a spus profesoara de matematică.

FOTO: voceatinerilor.md

În Liceul Teoretic „Măgdăcești” învață 942 de elevi.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.