Centrul Media pentru Tineri: Șanse egale la educație pentru elevii din Sărata Galbenă

FOTO: voceatinerilor.md

Rampe de acces, bare de sprijin și blocuri sanitare accesibilizate. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care pot fi găsite în Liceul Teoretic „Universum”, din comuna Sărata Galbenă, raionul Hîncești. Instituția a beneficiat de 100 de mii de dolari și a fost accesibilizată în cadrul proiectului „Încadrarea copiilor cu dizabilități”, finanțat de Guvernul Japoniei.

În cadrul proiectului, au fost instalate rampe de acces la intrările în școală, scrie voceatinerilor.md.

FOTO: voceatinerilor.md
FOTO: voceatinerilor.md

Acestea sunt binevenite, deoarece ajută elevii în scaun rulant și nu le limitează accesul în instituția de învățământ.

FOTO: voceatinerilor.md

De asemenea, au fost instalate bare de sprijin pe coridoarele școlii, astfel încât tinerii cu deficiențe locomotorii să se deplaseze mai ușor.

FOTO: voceatinerilor.md

La fel, în cadrul liceului a apărut un Centru de Resurse pentru Educație Incluzivă. Acesta a fost amenajat și dotat cu materiale necesare.

FOTO: voceatinerilor.md

Elevii cu nevoi speciale vin aici și își dezvoltă abilitățile și capacitățile.

FOTO: voceatinerilor.md

În toate sălile de clasă, în partea sus a tablei a fost instalat un sistem de iluminare. Pentru a facilita accesul la educație a elevilor cu deficiențe de vedere.

FOTO: voceatinerilor.md

Cu banii acordați în cadrul proiectului a mai fost rezolvată problema aprovizionării cu apă potabilă și a canalizării.

O altă realizare în cadrul acestui proiect este reconstrucția blocurilor sanitare și adaptarea acestora la cerințele elevilor cu nevoi speciale.

FOTO: voceatinerilor.md

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.