Cezara Kolesnik, artista care arată lumii întregi, frumusețea Moldovei

Cezara Kolesnik este artista moldoveană cu cel mai impresionant palmares artistic și academic, având studii la Sorbona, expoziții în toată lumea, fiind iubită de critici, admirată de public și de elevii cărora le predă pictura.

Aproape toate tablourile sale pornesc de la amintiri din perioada copilăriei.

FOTO: cezarakolesnik.be

„Vreau să vă spun că eu am copilărit în două localități din raionul Ungheni: Sinești și Cornești. Locurile acelea, culorile pădurii, oamenii mi-au intrat în suflet, m-au marcat foarte mult. În prima serie de tablouri, numită sugestiv „Odă Copilăriei”, am creat câteva portrete simbolice, picturi prin care am încercat să arăt Moldova. Fiecare portret spunea o istorioară”, a spus artista în cadrul unui interviu realizat de ziarul Unghiul.

Fiecare expoziție e un succes, iar artista încearcă să nu ignore invitațiile pe care le are și să reușească cât mai multe. Când a terminat studiile în Franța, la Paris, masteratul în istoria artelor la Sorbona IV, a lucrat o periodă în expertiză și piața de artă și la un moment dat a înțeles că pictura e o parte necesară a existenței sale, fără de care eu nu va putea avansa și crește.

Deși a locuit o bună perioadă în Franța, a ales Belgia – loc de creație.

FOTO: cezarakolesnik.be

„E locul unde am gasit un atelier la care visam și activitatea mea de pictor o pot face cu mare plăcere. În weekend am ore cu copiii și adulții la atelierul meu. Ziua de odihnă pentru mine e luni, poate cuiva să i se pară ciudat, dar eu m-am obișnuit cu acest program”, a mai spus pictorița în interviu.

Nu știm dacă revenirea acasă intră în planurile artistei, dar cu siguranță dragostea față de meleagurile natale va fi pictată și în continuare.