CINCI ROMÂNI, RUPȚI ÎN BĂTAIE ÎN IRLANDA: Victimele au fost atacate în propria locuință de o bandă de agresori

Sursa: BBC

Atacul s-a produs în Newtownabbey, duminică seară, potrivit BBC. Mai mulți tineri înarmaţi cu bâte de baseball au spart ferestrele locuinţei în care stau cetățenii originari din România și s-au năpustit asupra lor. Locatarii au fost bătuți până când nu au rămas inconștienți, după care agresorii s-au făcut nevăzuți.

O vecină care a alertat poliţia şi a încercat să acorde primul ajutor a descris scena ca fiind una oribilă, comparând-o cu o scenă din Troubles, o perioadă de violenţe în Irlanda de Nord, în cadrul cărora au murit în jur de 3.500 de oameni în 30 de ani.

Ea spune că în momentul în care a intrat în casă erau urme de sânge peste tot. Unul dintre români avea capul spart şi un picior rupt.

„Când am intrat în casă, ferestrele erau sparte, era sânge peste tot. La etaj, mai mulţi copii erau într-o cameră înspăimântaţi. În dormitorul principal, un tânăr de 28 de ani era întins pe jos cu răni grave la cap. A fost bătut cu bâtele de baseball şi părea că unul dintre picioare e rupt, iar un umăr era dislocat. Avea o rană, ori era tăiat, ori împuşcat. Sângera foarte tare, plângea şi era în stare de şoc. Erau scene de groază, nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat femeia.