Cireșele- beneficiile uimitoare pentru sănătate. Protejează organismul de cancer

FOTO: avantaje.ro

Fructele din acest sezon sunt adevărate minuni ale naturii, iar în această perioadă tarabele pieţelor abundă de cireşe, acestea au o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar prețul este accesibil, de doar 20-25 de lei, astfel îți poți permite să te încarci cu vitamine naturale.

Cireșele sunt fructe cărnoase, cu un gust bun și răcoritor. Conțin multe vitamine și minerale esențiale pentru organism și au numeroase beneficii pentru organism. În plus, ajută și în curele de slăbire.

Ciresele sunt superfructe datorită cantității mari de substanțe nutritive pe care le conțin. Sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți adăuga în dieta ta. Cireșele sunt bogate în antioxidanți, nu conțin colesterol și au un conținut mic de grăsimi și sodiu.

Ce conțin cireșele
Sunt bogate în antioxidanți, minerale, acid elagic, vitamina C, vitamina A, melatonină, bioflavonoide și antocianine. Antocianinele sunt antioxidanți foarte puternici care oferă cireșelor culoarea roșie. Acești antioxidanți încetinesc procesul de îmbătrânire și stimulează sistemul imunitar.

Cu cât o cireaăă are o culoare mai închisă, cu atât conține mai multi antioxidanți, minerale și vitamine. Cireșele conțin și vitamina B, cu importante efecte asupra organismului.

De asemenea, cireșele conțin și fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, vitamina PP și beta caroten. Pot fi astfel consumate toate vara, fie în stare proaspătă, fie în stare uscată sau sub forma de suc.

Beneficiile consumului de cireșe

Cireșele reglează funcția sistemului cardiovascular. Datorită conținutului ridicat de melatonină, cireșele ajută la un somn profund și odihnitor. Calmează sistemul nervos și îmbunătățesc vitalitatea și starea de spirit.

De asemenea, cireșele îmbunătățesc și apetitul, accelerează metabolismul și ajută la metabolizarea grăsimilor. Pectina din cireșe ajută la eliminarea toxinelor și substanțelor chimice din organism.

Diminuează durerile musculare, întărește vasele capilare, previn tromboza venelor și îmbunătățesc vederea. Cireșele au și proprietăți antiinflamatorii și ajută la detoxifierea ficatului.

Cireșele conțin și cantități importante de fibre care îmbunătățesc o serie de procese metabolice. Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea intestinelor și previn constipația. Fibrele reduc și riscul de diabet și afecțiuni cardiace.

Datorită proprietăților antiinflamatorii, cireșele sunt benefice și pentru tratarea artrozei și artritei. Cireșele reduc și nivelul de alte substanțe nocive din organism care contribuie la declanșarea artritei.

Antioxidanții din cireșe ajută la reducerea efectelor devastatoare ale radicalilor liberi și protejează organismul de numeroase afecțiuni grave, printre care și cancer. Consumul de cireșe stimulează și nivelul de energie și ajută metabolismul să elimine mai ușor kilogramele în plus.

Conținutul ridicat de potasiu din cireșe controlează retenția de apă și ajută la tratarea unor afecțiuni autoimunitare.

Este astfel indicat să consumi zilnic o porție de cireșe care îți vor îmbunătăți calitatea generală a sănătății.