Cititorii stirilocale.md comentează schimbările din Codul Muncii: „Păi anulați deja toate sărbătorile, ce vă mai jucați?

Vestea că 1 mai și 8 martie ar putea fi trecute în calendar ca zile lucrătoare, a supărat societatea. Oamenii sunt revoltați și nu susțin modificările propuse de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Pentru mulți dintre ei, aceste două zile sunt foarte importante, considerându-le ca fiind sărbători naționale.

Cetățenii își manifestă nemulțumirea și pe rețelele de socializare. Cel puțin, pe pagina de facebook stirilocale.md, majoritatea oamenilor împărtășesc aceeași părere vis-a-vis de acest subiect. Menționăm că, unele comentarii sunt „pipărate”.

Viorica Struț:  Mai bine se vor gândi cum să scoată țara din sărăcie, dar nu cum să scoată sărbătorile din calendar. 8 martie și 1 mai se sărbătorește de foarte mulți ani și nu s-a atins nimeni de aceste sărbători, și acum s-au găsit niște destepți… Gândiți-vă mai ales la 8 martie, că e și ziua mamelor voastre, cum să nu fie sărbătorită??? Cum să-și felicite lumea mamele, dacă vor lucra în ziua de 8 martie ???

 Valentina Ungureanu: Totul de-acum au pus la locul lor, au rămas sărbătorile. S-au apucat să facă ordine și în sărbători. Sunteți niște monștri și vă gindiți cum să jefuiți lumea. Vă gândiți cum să vă umpleți buzunarele voastre. De lume nu vă pasă deloc. Sunteti bolnavi la cap, domnilor miniștri. Exscludeți sărăcia din țară, nu sărbătorile. DEBILISM”

Vladislav Lozan: păi anulați deja toate sărbătorile… ce vă mai jucați? Oamenii deja s-au deprins să lucreze sâmbetele și duminicile degeaba.

Alexandra Filip: 8 Martie e ziua internațională a femeii. Oare nu merită o mamă o zi de odihnă în an?

Speranța Cebotari: Cred că ar trebui să măreasca cumva numărul zilelor libere la sărbătorile pascale ca să poată lumea merge pe la casele părintești și să își mai ajute părinții la muncile din grădini. Sărbătorile de iarna și așa se serbează, fără a mări vacanța.

Andrian Vornic: 1 mai Ziua Internațională a muncitorilor, s-au găsit a noștri să o modifice.😡

Maria Bejan: Stați fără griji, că ei și de 8 martie o să iși felicite mamele, si iar femeile lor nu lucrează, așa că treaba nu au, asta săracul popor să lucreze fără odihnă, nu e problema lor…

Victor Rusu: Debilism… ei n-au ce face și iși ies din minți sărăcuții de ei… mai ales acel care a dat propunerea de a fi modificate aceste zile,  e un nătărău… (…)

Acestea sunt doar câteva dintre comentariile lasate de cititorii noștri. Tu ce părere ai despre schimbarile care pot fi făcute în Codul Muncii?

Cei care nu cunosc subiectul, pot găsi informații aici.