CRIULENI: O familie cu patru copii are nevoie de o casă

FOTO: estcurier.md

Anastasia Orescu (în fotografie), Ion Budjeti şi cei patru feciori ai lor, au şi uitat a câta gazdă trebuie să o schimbe. Drama prin care trece familia lor – cea de a nu avea o casă care să le aparţină pe bune – are origini mai vechi. În cei 15 ani de concubinaj unica bogăţie agonisită au fost cei patru copii.

Familia locuiește în satul Dubăsarii Vechi. Nu au avut ajutor de la părinţi, nici dintr-o parte, de la bun început nu s-au înțeles între ei, de aceea tinerii au început de la zero. Cu timpul a apărut primul copil, când Anastasia avea 22 de ani. Apoi au venit şi alţi copii.

„Poate că trebuia mai întâi să ne aranjăm, să avem locuşorul nostru mai întâi… Mulţi ne judecă că am făcut copiii, dar e un dar de la Dumnezeu. Eu nu cred că ei ne încurcă. Soţul meu a lucrat, cât a putut, dar s-a îmbolnăvit şi de atunci a schimbat mai multe locuri de muncă, acum stă pe acasă, îngrijeşete de animale şi de copii, îl duce capul la diferite reparaţi”, a spus Anastasia pentru ziarul  Est-Curier.

Femeia lucrează spălătotreasă de vase la grădiniţa din sat şi este stimată de colectiv pentru blândeţea, devotamentul şi acurateţea cu care-şi face munca, chiar dacă primește doar 1200 de lei lunar.

Perioada cea mai lungă în care au stat cu chirie a fost trei ani. Casele pe care le închiriau erau de vânzare, şi erau scumpe, nu şi-au putut permite nici una dintre ele.

Ion, tatăl băieților, atunci când se îmbolnăveşte, refuză orice tratament, doar ca să nu mai rupă pentru medicamente din puţinul ce-l are familia.

Consiliul local le-a oferit scutiri la plata grădiniţei pentru cei doi copii mai mici. Băieţii familiei au la moment 7, 10, 11 şi 14 ani şi Anstasia visează măcar la două camere şi un acoperiş care să le ofere siguranţa şi căldura unui cămin personal.

 

Mai multe detalii despre situația familiei puteți citi AICI, iar dacă doriți să o ajutați, o puteți contacta direct pe Anastasia la numărul 068469710.