„Democrația Contează”- Campanie de educare și informare a cetățenilor în domeniul electoral

FOTO: IPN

Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) desfășoară, pe parcursul anului 2018, o campanie amplă de educare și informare a cetățenilor în domeniul electoral.

Campania „Democrația contează” este lansată pentru a crește interesul cetățenilor pentru procesele electorale și a ridica nivelul activismului civic.

Reprezentanții CEC/CICDE participă la întâlniri cu reprezentanți ai administrațiilor publice locale, ai serviciilor desconcentrate, dar și alegători pentru a explica mecanismul următoarelor alegeri parlamentare.

În total, vor fi organizate întâlniri în cel puțin 16 circumscripții electorale, fiind invitați peste 8 000 de participanți din toată Republica Moldova. Microbuzul personalizat al campaniei va face turul întregii țări, iar subiectele discuției sunt: noile modificări ale Codului Electoral, informații cu privire la noile proceduri electorale, importanța participării la vot, rolul funcționarilor electorali, liderilor locali și ai diasporei etc.

De asemenea vor fi organizate o serie de activități pentru tinerii alegători: instruiri electorale și lecții tematice în instituțiile de învățământ din țară.

Pe parcursul lunii aprilie 2018, la toate punctele de trecere a frontierei, vor fi distribuite cetățenilor, care vin și pleacă din țară, pliante informative privind noul sistem electoral, procedura de alegeri peste hotare, etc.

Campania „Democrația contează” este desfășurată de CEC/CICDE, în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.”