Dovlecei sau zucchine umplute, o nouă rețetă a Lidiei Iliescu

O nouă rețetă de vară din partea Lidiei Iliescu-Vlas. Dacă nu ați încercat niciodată dovlecei umpluți, atunci vă propunem o gustare pentru cina de astăzi.

Se spală dovleceii, se usucă, apoi se taie rondele și se sărează puțin. Decupați mijlocul rondelor, ca să obțineți mai multe inele (vedeți imaginea). Mijlocul se da prin răzătoare sau blender, după care adăugați un ou, pesmeți, parmezan sau cașcaval ras, pătrunjel sau marar, usturoi (se poate și carne tocată), se condimentează după gust.

Din tocătură faceți mai multe biluțe, presurațile cu pesmeți și umpleți inelele din dovlecei. Stropiți cu ulei și le dați în rolă la 180-200 de grade, până la rumenire.

Vă provocăm și pe voi să ne trimiteți rețete și sfaturi interesante pe contact@stirilocale.md.