DROCHIA: Un tânăr a fost medaliat cu argint la un concurs internațional de culinărie din Turcia

FOTO: arhivă personală

Andrei Grigoraș, originar din raionul Drochia, a primit medalia de argint la cea de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Gastronomie „Bolu Mutfak Günleri”, desfășurat în Turcia.

Tânărul de doar 18 ani s-a întors cu rezultate impresionante în urma participării la primul său campionat culinar internațional. Pe lângă medalia de argint, a câștigat și medalia de bronz la o altă categorie cu specific tradițional. Desertul însă, a fost desemnat drept cel mai bun dintre toate deserturile de la campionat, la categoria de echipă.

FOTO: arhivă personală

Andrei, nu se rezumă doar la studii, deși este anul 3 la Colegiu Național de Comerț al ASEM și în plină pregătire pentru Bacalaureat, lucrează cu dedicație, bucătar. Ceea ce le recomandă si altor tineri să facă.

„Atunci când ai nevoie de mijloace financiare sigur trebuie muncești, indiferent de greutăți. Și nu suport să stau măcar 5 minute degeaba. Tinerilor le doresc mult curaj în ceea ce fac și în meseria pe care vor să o profeseze, care într-adevăr cred că le aduce fericire, căci roadele unei munci din suflet sunt mereu cele mai de preț”, ne-a spus Andrei.

Andrei a menționat că urmează și alte campionate, despre care va anunța mai târziu.

FOTO: arhivă personală