Expoziție de drapele istorice la Tallin

FOTO: mfa.gov.md

Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia a inaugurat expoziţia de drapele istorice „Mărturii vexilologice ale trecutului istoric”.  La eveniment au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în Republica Estonia, reprezentanţi ai muzeelor din Tallinn, oameni de cultură, membri ai diasporei moldoveneşti şi ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, aflat într-o vizită oficială în Estonia.

Expoziția reunește reproduceri a peste 30 de steaguri, drapele, stindarde și pavilioane, care aparțin colecționarului Petru Costin şi cuprinde copiile majorității steagurilor și drapelelor Țării Moldovei și Basarabiei, cunoscute și mai puțin cunoscute în literatura de specialitate.

Actuala colecție a fost expusă în peste 60 de expoziții în țară și străinătate şi poate fi vizitată de cei interesați până la data de 25 mai 2018. Evenimentul este organizat de Ambasada Republici Moldova în Republica Estonia, în parteneriat cu Muzeul Serviciului Vamal din Republica Moldova, Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Muzeul Războiului al Republicii Estonia.