FLOREȘTI: Experiența de voluntariat l-a dus în Elveția

FOTO: Revista „aMIC”

40 de tineri activi din Republica Moldova s-au aflat în Elveția la un schimb intercultural, alături de alți tineri din Ucraina, Serbia și Macedonia. Printre aceștia s-a aflat și Vlad Țâbrigan, originar din orașul Florești, iar potrivit revistei „aMIC”, a reușit să treacă concursul datorită experienței sale de voluntar.

FOTO: Revista „aMIC”

„Ca să ne prezentăm cât mai bine țara și tradițiile noastre, noi, cei din Moldova, am încins o horă, impresionându-i pe toți. Am participat la diferite traininguri, excursii nemaipomenit de interesante, incluziv două zile la Viena și la Budapesta”, a spus Vlad.

FOTO: Revista „aMIC”

În Elveția, tinerii moldoveni au avut parte de o multime de traininguri din cadrul progamului de educare non-formală.

„Trainingurile erau facute pe teme, precum: identitate personală și discriminare. Deasemenea am avut parte de lectii de formare personală, care includeau și teorie, și practică. Cea din urmă era genială, cel mai memorabil moment a fost escaladarea unui munte, în vârful căruia am fost nevoiți să rupem tăblița cu frica personală”, ne-a povestit emoționat Vlad.

FOTO: Revista „aMIC”

Băiatul se poate lăuda cu performanțele dobândite și acasă. Acesta a absolvit Școala de Arte „Nicolae Sulac” din Florești, iar de trei ani este membru al ansamblului popular „Mugurașii”. Clasa a 9-a a absolvit-o cu media de 9,91, dar și a 10-a a început-o cu dreptul. În prezent este membrul Fondului pentru Tineri din localitatea sa, voluntar al Asociației Obștești „Ungherașul Fericirii” și membru al Consiliului Raional Tineret.