FOTO. Ce lucruri noi și utile au învățat elevii Liceului Teoretic „Sireți” la trainingul de educație media

FOTO: voceatinerilor.md

În cadrul Liceului Teoretic „Sireți” din satul Sireți, raionul Strășeni, a avut loc un training despre educație media, organizat de Centrul Media pentru Tineri. Pe parcursul a două zile, am avut ocazia să învățăm despre cum poate fi scris un material jurnalistic bun, cum să navigăm în siguranță pe online, cum să facem corect fotografii și cum să nu fim manipulați prin intermediul imaginilor, scrie voceatinerilor.md.

În prima zi, am aflat care sunt componentele principale ale unei știri și cum putem deosebi o informație adevărată de una falsă. De asemenea, am fost instruiți cum să navigăm în siguranță pe Internet și ce informații trebuie să publicăm pe rețelele sociale.

FOTO: voceatinerilor.md

„În prima zi de instruite, am învățat cum să mă comport pe rețelele sociale, mai exact ce informații trebuie să apară pe conturile personale și ce nu trebuie să publicăm”, a menționat Daniel, elev în clasa a IX-a.

În a doua zi, am învățat că fotografiile pot fi trucate și ne pot manipula. Ni s-au prezentat principalele detalii la care ar trebui să atragem atenția pentru a recunoaște o fotografie falsă.

FOTO: voceatinerilor.md

Totodată, am avut ocazia să fim în rol de jurnaliști. În cadrul lucrului în echipă, am identificat subiecte pentru materiale jurnalistice, am mers în teritoriu pentru a documenta subiectele și, ulterior, am scris articole.

FOTO: voceatinerilor.md

„Sunt foarte mulțumită că am avut ocazia să particip în acest training de la care am aflat foarte multe lucruri interesante și utile”, a afirmat Valentina, elevă în clasa a IX-a.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.