FOTO. Centrul Media pentru Tineri: Cum își petrec timpul liber tinerii din Cimișlia

FOTO: voceatinerilor.md

Tinerii din orașul Cimișlia pot să-și petreacă timpul liber nu numai în cafenele sau în fața calculatoarelor. Din fericire, la noi în oraș sunt amenajate mai multe locuri unde tinerii pot să petreacă util timpul în aer liber.

Unul dintre aceste locuri este „Scara Prahova”, amenajat cu ajutorul financiar al Primăriei Județului Prahova, scrie voceatinerilor.md.

FOTO: voceatinerilor.md

Scările amenajate grațios, felinarele amplasate cu măiestrie și iarba verde fac ca acest loc să iasă în evidență.

FOTO: voceatinerilor.md

Aici tinerii pot sta atât ziua, pe gazon, cât și noaptea, când felinarele creează o atmosferă prietenoasă.

FOTO: voceatinerilor.md

În vârful acestor scări poate fi găsit Muzeul de etnografie și istorie din Cimișlia.

Un alt loc unde tinerii își pot petrece timpul este parcul verde din localitate.

FOTO: voceatinerilor.md

În incinta parcului sunt amenajate diverse atracții pentru tineri. Aici pot fi găsite mai multe aparate de fitness, unde tinerii pot veni să facă sport.

FOTO: voceatinerilor.md

De asemenea, este amenajat un skate park pentru role și skateboard.

FOTO: voceatinerilor.md

Tot aici, tinerii pot să se plimbe cu bicicleta sau să asiste la diverse concerte, în parc fiind amenajată o scenă în acest sens.

FOTO: voceatinerilor.md

Considerăm că este binevenit ca în fiecare localitate să fie cât mai multe locuri unde tinerii pot să-și petreacă timpul în aer liber. Astfel, ei vor avea posibilitatea să se detașeze de viața virtuală și să comunice mai mult cu prietenii în viața reală.

Autori: Irina Telpiz, Veronica Cebanu, Carolina Lupov, Marcel Musteață, elevi ai Liceului Teoretic „Ion Creangă”, orașul Cimișlia.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.