FOTO. Condiții europene la grădinița din Zastânca. Instituția a fost renovată din grantul oferit de Guvernul României

FOTO: fism.md

Condiții moderne pentru copiii care frecventează grădinița din satul Zastânca raionul Soroca. Instituția a fost reabilitată și modernizată din grantul oferit de Guvernul României, administrat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.

Grădiniţa din satul Zastânca a fost inaugurată astăzi, în prezenţa ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță și a directorului executiv FISM, Mircea Eșanu.

Grădiniţa a beneficiat de lucrări în valoare de circa 1,7 milioane de lei, dintre care circa 1,5 milioane din grantul românesc, iar restul fiind contribuţia localităţii.

Au fost instalate uși și geamuri noi, au fost efectuate lucrări pe interior (finisarea pereților, tavanelor, reparația și schimbarea pardoselelor), au fost reparate sistemele de apă și canalizare interioară, sistemul electric și cel de ventilare. Totodată, au fost efectuate lucrări de reparație pe exterior (pavaj, instalarea gardului). Grădinița de copii a fost dotată cu mobilier pentru grupe, echipament pentru teren de joacă și pavilioane.

„Această instituție a fost renovată, practic, complet. Lucrările s-au efectuat în două etape, iar un bloc al instituției a fost construit de la zero. Înainte de renovare, grădinița se încălzea cu sobe, iar acum are un sistem de încălzire modern. În prezent grădinița este frecventată de 65 de copii,” a declarat Mircea Eșanu, director executiv FISM.

Grădiniţa din satul Zastânca a fost construită în anul 1990, având o capacitate de 45 de locuri. Datorită creşterii natalităţii în această localitate, în anul 2016 primăria s. Zastânca a apelat la FISM solicitând construcția unei anexe în care ar fi posibilă amplasarea a unei grupe suplimentare de copii. În prezent, grădinița este frecventată de 65 de copii.

FOTO: fism.md
FOTO: fism.md
FOTO: fism.md