FOTO. De 12 ani știe să facă orice femeie frumoasă, iar recent și-a deschis propriul studiou de machiaj

O tânără ambițioasă, determinată și plină de energie și-a deschis un studiou de make up, după mai mulți ani de activitate în domeniul frumuseții.

Rodica Cheptine este originară din satul Chirca, raionul Anenii Noi, dar s-a stabilit cu traiul la Chișinău acum 13 ani. Acumulând o experiență mare în arta machiajului, Rodica și-a dorit enorm să-și inițieze propria afacere, să-și fie „propriul său șef”.

„Ideea îmi aparține mie, dar realizarea ei a fost posibilă datorită Anastasiei. Eu sunt forța de muncă, ea face parte din administrație”, ne-a spus Rodica.

Cu Anastasia Balaban s-a întâlnit tot la machiaj. Ea era în calitate de model, iar Rodica urma să o machieze pentru o filmare. După asta au ieșit la o cafea, iar în 10 minute au pus la cale o afacere. Au aflat că le plac elefanții, elefantul devenind ulterior simbolul actualului studiou.

„Am depus foarte multă muncă. Timp de 2 săptămâni, după job veneam și aranjam studioul, am vopsit pereții. Tot ce vedeți aici e făcut de noi”, ne-a explicat Anastasia.

Fetele mai au multe de pregătit, dar deja pot începe activitatea. Pe viitor își propun să ofere, pe lângă serviciile propriu-zise de make up, servicii de personal shopping – persoanele care nu știu ce fel de produse li se potrivesc, vor apela la profesioniști. Totodată, vor organiza workshopuri, live-uri, concursuri și consultanțe.

„Nu este foarte greu să deschizi o afacere, dacă știi de unde pornești. Să te bagi în domeniul ăsta, fără să știi ce se întâmplă după culisele administrării afacerilor, e greu. E bine să ai un buget bine stabilit din start, fără să ai cheltuieli neprevăzute”, ne-a zis Rodica Cheptine.

La serviciile Rodicăi apelează și bărbați, mai ales la stilizarea sprâncenelor. Cât de taboo nu ar fi tema dată la bărbați, tânăra consideră că e important să ai un aspect îngrijit.

Un alt obiectiv al fetelor este importul de cosmetică profesională. Un make up artist acceptă, de regulă, mai multe branduri și deseori sunt nevoiți să le procure din alte țări.

Tinerele au demonstrat că și în Moldova e posibil să faci ceea ce îți place și să câștigi bani. Important este să ai dorință, multă creativitate și ambiție.

„Dacă plec și eu, cine va vopsi buzele femeilor?”, a zâmbit Rodica.