FOTO. O tânără din Călărași i-a cucerit pe italieni cu bucatele sale

FOTO: arhivă personală

Bucatele Veronicăi Bocan, ajung la toate evenimentele din Italia. Stabilită la Padova de 4 ani, tânăra bucătăreasă se dedică cu pasiune și dăruire totalmente muncii sale.

Veronica e originară din satul Buda, raionul Călărași. Din totdeauna a visat să devină bucătar, fiind îndrumată de mama sa, s-a înscris la o școală de pregătire profesională din Chișinău. Ambițioasă, cum e, a urmat și Universitatea Tehnică a Moldovei, obținând titlul de Inginer licențiat, cu specialitatea Tehnologia și Managementul Alimentației Publice.

FOTO: arhivă personală

„Mi-am urmat mereu visul de a ajunge un bucătar cât mai bun, astfel când am fost învitată să lucrez în Italia am acceptat fără ezitare. Aceasta se datorează aprecierilor acumulate pe parcursul activităților mele în Republica Moldova”, ne-a explicat Veronica Bocan.

La început, nu i-a fost ușor. Fiind angajată la un restaurant moldovenesc din Padova, nu i-au fost valorificate munca și talentul, ajungându-se până la neachitarea salariului. Dar tânăra nu a disperat. Astăzi lucrează în restaurantul unui hotel italian, gătind și la comandă pentru diverse evenimente.

FOTO: arhivă personală

„Am încercat să promovez bucătăria noastră tradițională. Am avut și onoarea să gătesc pentru italieni, oferindu-le o varietate de bucate moldovenești: sarmalele, plăcinte, friptură cu mămăligă, răcituri, ardei umpluți și altele. Am remarcat, că italienii apreciază bucătăria noastră”, ne-a spus Veronica.

FOTO: arhivă personală

În același timp tânăra este pasionată de sculpturile în fructe şi aranjamentele culinare, creând compoziții inedite pentru orice sărbătoare. Dacă consumatorul îi solicită un anumit fel de bucate, niciodată nu-l refuză, ci din contra se folosește de oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de bucătar.

FOTO: arhivă personală

La moment nu se gândește să revină acasă, însă nu poate spune cu siguranță că acest lucru ar fi imposibil. Cu cei 11 ani de experiență în domeniul culinar, Veronica a înțeles că fără muncă și pasiune nu construiești ceva durabil.

FOTO: arhivă personală