Gripa a făcut o victimă. Un adolescent de 17 ani a murit

FOTO: b1.ro

Un adolescent în vârstă de 17 ani a murit din cauza gripei. Potrivit Ministerului Sănătății, pe 12 februarie adolescentul s-a adresat la Serviciul Medicină de Urgență, starea sa de sănătate fiind extrem de gravă, cu semne de șoc toxico – bacterian, febră 38,3 C.

Adolescentul a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal de Copii „V.Ignatenco” cu diagnosticul: „Șoc  toxi – infecțios, Bronhopneumonie bilaterală confluentă, Pleurezie exudativă fibrinoasă, Insuficiență respiratorie gr.IV, Cardiopatie toxico-infecțioasă, Insuficiența cardio-respiratorie, Insuficiență renală acută cu dereglarea funcției de excreție și filtrație, diasprimarea hemopoezei cu predominarea limfocitelor, Disfuncție intestinală, Gripă”.

Pacientul a fost luat urgent în zona de resuscitare, unde imediat au fost efectuate măsuri  de reanimații cardio-respiratorie.

În pofida tuturor măsurilor, starea copilului progresa spre agravare, creștea hipoxia tisulară, dereglări circulatorii pronunțate, iar în dimineața zilei de ieri, 13 februarie, adolescentul a murit.

Din spusele buneilor, tânărul a început să se simtă rău încă pe 8 februarie, a avut tusă uscată, rară, dar a fost activ, iar la medic nu s-a adresat. Luni dimineața au apărut frisoane, slăbiciuni, febră până la 38,5 C.

Rezultatul examenului virusologic la materialul biologic prelevat atestă prezența  ARN-ului a virusului gripal B. În cazul decesului se efectuează expertiza medico-legală.