HÂNCEȘTI: Un tânăr a construit un prototip de mașină pentru persoanele cu dizabilități, controlată prin telefon

FOTO: bzi.ro

Un tânăr din Hâncești a construit un prototip de mașină care va putea fi condusă de persoanele cu dizabilități, având un sistem unic de acces lateral, pe ușa șoferului, folosind o platformă hidraulică. Adrian Vlas, autorul proiectului, spune că prototipul acestei mașini a costat 6 mii de dolari, bani obținuți din donații.

FOTO: bzi.ro

Proiectul, coordonat de Ion Ababei și Adrian Vlas, studenți ai Facultății de Mecanică din Iași, își vor prezenta proiectul în cadrul celei de-a VIII-a editie a Conferintei internationale în Concepte Avansate de InginerieMecanica ACME, care are loc în perioada 7-8 iunie, la Iași, notează bzi.ro.

Acum doi ani, cei doi studenți au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a construi un prototip de mașină care va putea fi condusă de persoanele cu dizabilități.

FOTO:bzi.ro

Tinerii au legat integral funcționarea mașinii de telefonul mobil, printr-o aplicație care controlează mai multe aspecte și care permite pornirea și oprirea motorului, încuierea și descuierea mașinii, monitorizarea GPS de la orice distanță, dirijarea platformei de acces în autovehicul, dar și funcții mai simple, precum activarea alarmei antifurt.

FOTO: bzi.ro

Întreg proiectul a fost pornit pentru a-l ajuta pe Alexandru, un tânăr din orașul Hâncești, imobilizat în scaun cu rotile.

FOTO: bzi.ro