Imaginile unui fotograf originar din Orhei, au fost publicate în National Geographic

FOTO: adevarul.ro

Iurie Belegurschi a reuşit să-şi demonstreze talentul în arta fotografică, are o comunitate de peste trei milioane de fani, iar imaginile sale au apărut în publicaţii străine de prestigiu. Fotograful român, originar din Orhei, Republica Moldova, s-a stabilit în capitala Islandei – Reykjavik – unde a și început povestea lui.

„Originar fiind din Republica Moldova, am plecat la studii în România, unde am absolvit liceul şi facultatea. După aceea, am avut oportunitatea de a pleca în Islanda printr-un program de schimb cultural. Şi aşa a început frumoasa poveste cu Islanda”, a spus Iurie în cadrul unui interviu realizate de Adevărul.ro.

FOTO: adevarul.ro

Potrivit Adevărul.ro, pasiunea pentru fotografie şi-a descoperit-o încă din copilărie, dar a început să se dedice cu adevărat acesteia după ce a primit de ziua lui un aparat profesional. Aşa a început să facă expediţii în Islanda, ajungând să fotografieze locuri inedite, de la peşteri de gheaţă şi vulcani, până la aurora boreală sau erupţia vulcanului Thrihnukagigur din Islanda, „adormit” de 4000 de ani. Pozele fotografului au apărut în National Geographic, The Guardian şi alte publicaţii prestigioase.

„Pentru un fotograf de natură, apariţia în publicaţiile de renume National Geographic, GEO, Lonely Planet este o recunoaştere extraordinară, cu un potenţial fantastic de promovare a muncii tale la nivel mondial”, a mai spus fotograful.

FOTO: adevarul.ro

Principalele sale realizări sunt expoziţiile fotografice din China, Japonia, Germania, Italia, Franţa și Rusia. Fotografiile sale împărtășesc frumusețea naturii, astfel bărbatul transmite un mesaj important și anume conservarea, protejarea naturii ca generațiile următoare să se poată bucura de ceea ce avem noi astăzi.

FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro