ÎN ȚARA DE UNDE PLEACĂ MAJORITATEA MUNCITORILOR: Biroul Migrație și Azil a sancționat patru străini pentru că lucrau ilegal

12 cetățeni străini aflați ilegal în localități din regiunea de nord a țării în orașul Bălți, raioanele Telenești, Rezina, Fălești și Drochia au fost prinși și sancționați de Biroul de Migrație și Azil, informează TVN.

Concret, opt dintre străini au fost sancționați pentru încălcarea regimului de ședere, iar patru pentru că munceau fără forme legale.

Majoritatea străinilor depistați în situație de ședere ilegală provin din Federația Rusă și Ucraina. De asemenea toți străinii au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 24000 lei, pentru nerespectarea regimului juridic aplicat străinilor.

Acțiunile desfășurate de către angajații BMA urmăresc asigurarea ordinii şi siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în Republica Moldova a străinilor şi combaterea imigrației ilegale.

BMA face apel al cetățenii străini de pe teritoriul Republicii Moldova să contacteze reprezentanții biroului pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în Republica Moldova, la numerele de telefon 0231-61995, 0231-61996 și 0231-61997