INCONȘTIENȚĂ PE RISCUL CĂLĂTORILOR: Șofer de autobuz, prins băut la volan

 

 

 

 

Inspectorii de patrulare din Chișinău au avut o surpriză extrem de neplăcută când au oprit un autobuz pentru control. În timpul unei acțiuni de control pe care o desfășurau pe strada Milescu Spătarul din capitală, oamenii legii au verificat actele unui șofer de autobuz de pe ruta Chișinău – Dubăsari.  În timpul controlului, polițiștii de patrulare au simțit un miros specific alcoolului. Fiind supus testului alcoolscopic s-a constatat că omul avea 0,18 mg/l în aerul expirat. Astfel, acesta a fost înlăturat de la volanul autocarului, fiindu-i întocmit proces-verbal. Șoferul de 51 ani se îndrepta spre orașul Dubăsari pentru a lua angajații unei uzine.

Conform legislației, conducerea unui mijloc de transport în stare de ebrietate alcoolică:

– medie, se sancționează cu o amendă de până la 25 000 lei cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani;
– avansat, se pedepsește cu amendă de până la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 3 la 5 ani.

INP reamintește șoferilor că începând cu 14 decembrie 2018, șoferii prinși în stare de ebrietate la volanul mașinii vor rămâne fără permis de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de conducere pentru perioada în care va fi judecată cauza în instanță.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bottom of Form