Intoxicație în masă de Paștele Blajinilor: 33 de persoane au ajuns la spital

FOTO: SuceavaNews.ro

Nerespectarea recomandărilor și atenționărilor emise de ANSA în ajunul sărbătorilor, a condus la apariția în perioada Paștelor Blăjinilor a două cazuri de intoxicații alimentare. 33 de persoane au ajuns la spital, după ce s-au otrăvit la masa de sărbătoare.

Primul caz a avut loc în raionul Cahul, unde s-au intoxicat 14 persoane, inclusiv un copil de doi ani. Intoxicația s-a produs în urma unui picnic, organizat la aer liber, la care au participat 26 de persoane. Imediat după semnalarea cazului, personele intoxicate au primit asistență medicală corespinzătoare la spitalul raional și externați.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la fața locului, unde au investigat circumstanțele intoxicației și au prelevat probe din produsele consumate la această masă.

Al doilea caz a avut loc în raionul Comrat, unde la moment sunt intoxicate și internate în spital 19 persoane. Conform investigațiilor prealabile, intoxicația a fost provocată de consumul alimentelor preparate cu două zile mai devreme. Cazul este în proces de cercetare, s-a deschis o anchetă epidemiologică cu prelevarea de probe și examInarea lor în condiții de laborator.