ITALIA: Moldoveanul care a suferit arsuri după ce a fost stropit cu oțel topit se află în stare extrem de gravă

FOTO: fidelityhouse.eu

Moldoveanul în vârstă de 39 de ani, care a suferit arsuri extrem de grave după ce a fost stropit cu oțel lichid, topit la 1.600 de grade, se află în stare gravă. Medicii nu pot deocamdată evalua șansele de supraviețuire. În aceeași situație se află și un cetățean român.

Gianni Gallo, coleg cu moldoveanul Sergiu Todiță, îşi aminteşte cu groază momentul în care uriaşul recipient cu oţel topit la peste 1.300 de grade s-a prăbuşit de la o înălţime de trei metri, după cedarea podului rulant care-l susţinea. Acesta a povestit cu lux de amănunte pentru Blitz Quotidiano despre teribilul accident.

„A fost ca un cutremur, s-a auzit un vuiet care m-a ridicat practic de la sol. S-a auzit un zgomot puternic și era foc peste tot. Am alergat imediat pe traseul de siguranță și am coborât scările, mă aflam în fața lui Todita, care striga și cerea ajutor, iar între timp mi-a zis că mai este un coleg, românul Marian Bratu, ajută-l. După ce l-am dus pe Todita la infirmerie, m-am întors cu un coleg după Bratu. Nu voi uita cum i-am văzut. Păreau „topiți”, doar bucăți de haine arse și încălțămintea, numai astea mai rămăseseră pe ei. Singurul lucru pe care îl vreau este să-mi văd colegii, să beau o cafea cu ei”, spune italianul care de 25 de ani muncește la fabrica de oțel din Padova.

Moldoveanul în vârstă de 39 de ani și românul de 43 au suportat arsuri în proporție de 90% din suprafața corpului. Cei doi sunt internați la spitale din Padova și Cesena. Alți doi muncitori s-au ales cu răni ușoare. Deocamdată, prognosticul este rezervat având în vedere complicaţiile care pot interveni oricând.

Colegii celor patru muncitori, de la Oţelăriile Venete, acolo unde s-a produs tragedia, sunt astăzi în grevă protestând faţă de condiţiile de muncă din fabrici.

Sindicatul italian al metalurgiştilor a anunţat că, de mai multe ori, ceruse ca pe traseul podului rulant să nu se afle muncitori, în timp ce sunt deplasaţi recipienţii cu metal lichid.