Membrii de sindicat din Anenii Noi au beneficiat de consultanță juridică gratuită

FOTO: sindicate.md

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a organizat în orașul Anenii Noi o activitate de consultare a salariaților, membri de sindicat, în cadrul campaniei „Avocatul Sindicatelor”, lansate la 15 ianuarie curent în orașul Hâncești.

Prin intermediul campaniei „Avocatul Sindicatelor”, CNSM și-a propus să contribuie la o mai bună informare a populației, care să-și cunoască astfel drepturile, să știe cum să le apere și cum pot organizațiile sindicale să le ofere suport.

Toți doritorii, membri de sindicat, pot obține gratuit informații oferite de profesioniști în domeniul juridic, care îi vor ajuta să găsească soluții la problemele cu care se confruntă.

La Anenii Noi, Mihail Lvovschi, avocatul sindicatelor, a acordat consultanță juridică membrilor de sindicat, pe diverse întrebări, preponderent din domeniul legislației civile (inclusiv a muncii). Participanții, sindicaliști din diverse ramuri, au abordat subiecte ce se referă la prevederile contractelor individuale de muncă, modalitățile de negociere a contractelor colective de muncă, mecanismul de acordare a pensiilor și indemnizațiilor, aspecte ce țin de securitatea și sănătatea în muncă, rolul sindicatelor în procesul de apărare și promovare a drepturilor și intereselor membrilor de sindicat.

Potrivit CNSM, astfel de acțiuni vor fi organizate în timpul apropiat și în alte localități din țară: Cimișlia, Căușeni, Comrat și Ștefan-Vodă.