Motivele pentru care nu ar trebui niciodată să ții ouăle pe raftul de la ușa frigiderului

FOTO: avantaje.ro

Conform spuselor unui dintre cei mai mari bucătari ai lumii, Jamie Oliver și a reprezentanților organizației de menaj Good Housekeeping, ouăle nu trebuie ținute niciodată pe ușa frigiderului, pentru că se pot contamina și strica. Temperatura optimă pentru depozitatea ouălor este de 20 de grade și ar trebui să rămână constantă. Pentru că de fiecare dată când deschizi și închizi ușa frigiderului temperatura crește, odată cu aceasta crește totodată și riscul alterării ouălor.

Lasă-le în cutia lor

Potrivit asociației de menaj Good Housekeeping, ouăle trebuie păstrate în cutia de carton în care le-ai cumpărat și amplasate pe raftul din mijlocul frigiderului ca să previi astfel schimbările de temperatură și contaminarea cu bacterii. Nu numai că este cea locul cu cea mai caldă temperatură din frigider, dar este și cea mai constantă.

Nu le muta locul

Încearcă pe cât posibil să eviți să le muți prea des, de la cald la rece și invers. După ce le-ai cumpărat, pune-le în frigider și scoate-le doar în momentul în care dorești să le folosești.

Ouăle din magazin nu sunt ținute la rece

În lanțurile marilor supermarketuri, ouăle nu sunt ținute la rece. Acest lucru nici nu este necesar, deoarece temperatura maximă din interior nu depășește niciodată 20 de grade.

Păstrate în frigider riscul înmulțirii bacteriilor scade

Menținerea ouălor la frigider este cea mai sigură metodă de a combate riscul de contaminare cu salomonella și de răspândire al bacteriilor.

Lasă-le la temperatura camerei înainte de a le folosi la gătit
Bucătarii recomandă să lași ouăle o oră la temperatura camerei imediat după ce le-ai scos din frigider înainte de a le folosi la prepararea prăjiturilor sau a bucatelor.

Termen de valabilitate

E bine să iei ouă care au fost ambalate cu maxim de 30 zile până în momentul în care le cumperi.  Din momentul cumpărării, le poți consuma în maxim 3-4 săptămâni.