O mașină furată din Criuleni, a fost găsită în zona de frontieră

FOTO: border.gov.md

Polițiștii de frontieră au depistat abandonat în zona de frontieră un mijloc de transport dat în căutare, ca fiind furat. Autovehiculul a fost reținut după o zi de când stăpânul a anunțat despre furt autoritățile de poliție.

În noaptea de 10 spre 11 iulie curent, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Leova a observat un microbuz care se deplasa dinspre satul Sărata-Răzăși spre locul aflării acesteia. Pentru asigurarea legalității aflării transportului în zona de frontieră s-a luat decizia opririi în trafic și supunerii verificărilor de rigoare. Polițiștii de frontieră au semnalat microbuzul de model Ford Tranzit, șoferul căruia în loc să oprească a accelerat și în viteză a pornit în altă direcție, spre satul Tochile-Răducani. Operativ a fost anunțată grupa de intervenție a Sectorului, care la scurt timp a reținut vehiculul abandonat pe marginea drumului din localiatea respectivă.

Din cercetările primare s-a aflat că mijlocul de transport era dat în căutare de către Inspectoratul de Poliție Criuleni, fiind sesizat despre sustragerea acestuia de proprietarul microbuzului, în data de 9 iulie.

Conform procedurilor legale unitatea de transport a fost transmisă IP Criuleni. Cercetările pe cazul dat continuă în vederea reținerii persoanelor implicate.