O moldoveancă va participa la Jocurile Olimpice Speciale din Abu Dhabi 2019

FOTO: ipn.md

Atleta moldoveancă, Elena Răducan va participa în cadrul echipei naționale a Italiei la evenimentul sportiv mondial Special Olimpics Summer Games, care se va desfășura în perioada 8-22 martie 2019, în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, transmite IPN.

Atleta Elena Răducan a fost invitată, în calitate de membru titular al echipei Sesamo Rho (Milano), la categoria bowling. Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa 7 mii de atleți din 160 de țări ale lumii, care vor concura la 24 de discipline sportive, alături de 2 500 de antrenori și 20 de mii de voluntari. La competițiile sportive sunt așteptați peste 500 mii de spectatori.

Tânăra Elena Răducan este cunoscută la nivel național în Italia, a participat în ultimii ani la zeci de competiții sportive dedicate persoanelor cu nevoi speciale și a obținut numeroase trofee, medalii, diplome. Toate cheltuielile de participare vor fi acoperite de Special Olimpics Italia, iar echipamentul special, de care are nevoie – de către echipa ei din orașul Rho – Asociația Sesamo.

Elena Răducan, născută la Chișinău, a emigrat în Italia în 2009, la vârsta de 16 ani. Locuiește împreună cu familia sa în orașul Rho, Milano. A suportat șase intervenții neurochirurgicale, iar printre cele 8-9 diagnoze medicale grave era hidrocefalia, retard psiho-fizic, epilepsie etc.