O uriaşă furtună solară se îndreaptă spre Pământ

FOTO: sputnik.md

O uriaşă furtună solară se îndreaptă spre planeta noastră, eveniment care este posibil să afecteze sateliţii din spaţiu, să ridice probleme energiei electrice, dar şi să ne arate o fabuloasă auroră boreală.

Furtuna s-a creat săptămâna trecută în urma unei explozii imense în atmosfera solară, erupţia solară încărcând cu energie particule care, acum, sunt în drum spre Terra şi ar putea intra în atmosfera terestră chiar de miercuri, notează realitatea.net.

Sosirea particulelor în atmosfera Pământului coincide, din păcate, cu perioada echinocţiului, moment în care câmpul magnetic care protejează în mod natural de astfel de particule, este slăbit.

Totodată, această perioadă în care câmpul magnetic are fisuri, permite tranformarea cerului din timpul nopţii, în anumite zone de pe Terra, într-un spectacol grandios, oferit de aurora boreală.

Luminile nordului, aşa cum mai este numită aurora boreală, ar putea fi văzute şi în câteva regiuni din Scoţia, în nordul Angliei, dar şi în Statele Unite ale Americii, în zone din Michigan şi Maine.