OCNIȚA: A vrut să-și ajute vecinul, dar a rămas invalid

FOTO: captare video youtube

Șase ani în urmă, Ivan Grosu, originar din satul Grinăuți, raionul Ocnița, i-a dat o mână de ajutor unui vecin, care își reconstruia casa. În timp ce dărâmau construcția, un perete a căzut peste el, iar de atunci a rămas invalid, transmite Edit-Ocnița.

Bărbatul a fost diagnosticat cu structură post-traumatică a uretrei posterioare – epicistostoma, iar în urma complicațiilor – pialonifrită cronică secundară.

Ivan a suportat mai multe intervenții chirurgicale. Medicii spun că poate fi tratat, însă peste hotare. Bărbatul este disperat pentru că nu are bani pentru a continua tratamentul. Pensia de invaliditate constituie 300 de lei, iar ajutorul social – 950 de lei. Banii nu-i ajung pentru medicamente, mâncare, haine, lemne și comunale.

FOTO: captare video youtube

Cateterul i se blochează des, doarme doar câteva ore pe noapte, în genunchi pentru că în poziție culcată simte dureri și mai mari. Nu poate lucra și nici sta mult în picioare. La numai 28 de ani, a rămas singur, ambii părinți fiind decedați. Are noroc de vecinii care-l ajută, iar recent niște tineri voluntari din orașul Ocnița au venit după ore să-i taie lemne și să-i aducă apă de la fântănâ.

Cei care doresc să-l ajute pe Ivan Grosu, îl pot contacta direct la numărul +37368251157.