Piața Centrală: Forfotă mare în cel mai aglomerat târg din capitală. Cât costă roșiile, ardeii și piersicii

FOTO: stirilocale.md

E weekend, deci e timpul perfect pentru a merge la piață să ne aprovizionăm cu fructe și legume. Reporterii stirilocale.md au făcut o vizită în cel mai aglomerat târg din capitală și vă prezintă ce prețuri afișează comercianții

Chiar dacă suntem la mijlocul verii când deja s-au copt și roșiile din grădini nu doar cele din sere, prețurile încă se mențin ridicate. Astfel, prețul unui kilogram de roșii variază între 10-15 lei, în dependență de sort. Castraveții își mențin prețul de 10 lei/kg.

Păstările se vând cu 18-20 de lei kilogramul.

Prețul unui kilogram de cartofi variază între 6-9 lei în dependență de sort și mărime. Morcovul s-a mai ieftinit cu câțiva lei și poate fi cumpărat cu 8-10 lei kk, ceapa costă 7 lei, sfecla roșie se vinde cu 9 lei, iar prețul ardeilor este de 11 lei/kg, vânăta costă 10 lei. Prețul unui kilogram de dovlecei costă între 2-5 lei.

Știuleții de porumb se vând cu 4-6 lei bucata.

Prețul unui kilogram de piersici variază între 10-15 lei, caisele costă 15-25 de lei/kg, prunele se vând cu 12-15 lei/kg.

Cam acestea sunt prețurile afișate de comercianți la Piața Centrală din capitală. Prețurile variază în funcție de regiunea și piața în care comercianții își expun marfa.