UPDATE SITUAȚIA DE LA FRONTIERĂ: alomerație mare la Palanca și Tudora

UPDATE, ORA 10:25

Trafic intensiv în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. Sunt în așteptare, la traversarea frontierei pe sensul de ieșire din țară, în jur de 100 de mijloace de transport. Se permite doar ieșirea din R. Moldova, fiind deschise trei benzi de circulație pe teritoriul PTF. Punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe se află în construcție, motiv pentru care capacitatea de procesare a traficului auto este mai scăzută decât în mod normal. Este aglomerat și punctul de trecere Tudora-Starokazacie, unde polițiștii folosesc ambele sensuri de mers pentru procesarea ieșirilor atunci când nu sunt mașini la intrarea în țară, pentru a crește viteza de tranzit. 

ȘTIREA ININȚIALĂ:

POLIȚIA DE FRONTIERĂ: Aglomerație la ieșirea din țară

Polițiștii de frontieră în permanență comunică cu participanții la traficul transfrontalier pentru informarea acestora despre situația din PTF.

Punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe, este din nou aglomerat în această dimineață, când s-a format o coloană de 100 de mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară. traficul s-a intensificat încă de azi noapte, în jurul orei 03.00, după ce timp de trei ore punctul de trecere a fost închis din cauza unei probleme tehnice la baza de date a autorității vamale din Ucraina. Reprezentanții instituțiilor de frontieră și vamale din R. Moldova și Ucraina lucrează la capacitate maximă în vederea fluidizării traficului transfrontalier. Totodată circulația este îngreunată în punctul de trecere Tudora-Starokazacie, pentru că traseul ce leagă cele două puncte de trecere este blocat cu mijloace de transport, ceea ce provoacă formarea rândurilor și pe partea moldovenească.

Cele două puncte de trecere de tip debarcader – Soroca-Țekinovka și Cosăuți-Iampoli și-au reluat activitatea. Amintim că acestea nu erau funcționale în ultimele cinci zile din cauza ridicării nivelului de apă în râul Nistru.