PREGĂTIRI DE IARNĂ: O companie românescă a prezentat la Ministerul Infrastructurii cele mai noi soluții de deszăpezire

Ministrul Economiei și Infrastructurii caută soluții și tehnologii noi pentru întreținerea drumurilor naționale și locale în perioada rece a anului. Chiril Gaburici a participat la o prezentare făcută de un producător român de antiderapante și vopsele pentru marcaj rutier, reflectorizante și durabile.

„Îmi amintesc bine cât de mult am luptat cu zăpada pe traseele naționale iarna trecută și îmi doresc să găsim soluții fezabile care să ne ușureze munca, să asigurăm condiții de maximă securitate în trafic pentru locuitorii țării noastre. S-ar părea că iarna e departe, dar trebuie să fim pregătiți. Dorim să utilizăm produse de calitate, de ultimă generație, echipamente și utilaje moderne pentru lucrările de reparație și construcție a infrastructurii drumurilor. Mai mult decât atât, vrem să identificăm cele mai noi tehnologii pentru întreținerea drumurilor naționale și locale în perioada rece a anului”, a declarat Chiril Gaburici.

Președintele companiei Romchim Protect, Ion Neculce, a făcut o prezentare a produselor fabricate de compania românească, utilizate pentru construcția și întreținerea drumurilor, precum și a produselor sanitare pentru agricultură. Printre acestea, a menționat produse antiderapante și vopsele pentru marcaj rutier, reflectorizante și durabile.

 

„Soluția de deszăpezire nu pătrunde în beton sau asfalt și astfel nu-l deteriorează. De asemenea, produsul este durabil la minus 60 grade Celsius și este mai ieften decât sarea și nisipul, așa cum se aplică 20 grame pe metru pătrat”, a explicat Ion Neculce.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că trebuie făcute preventiv teste pentru analiza calității, dar și pentru a calcula costurile. De asemenea, trebuie examinată tehnica cu care se execută lucrările de aplicare a produselor și comptabilitatea drumurilor din Republica Moldova conform structurii din beton și asfalt. Compania Romchim Protect activează pe piața din România, dar și cea internațională de peste 20 de ani.