PROIECT: Ministerul Muncii vrea să dea liber pe 28, 29 și 30 august. Angajații vor recupera zilele nelucrate în septembrie

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat un proiect de Hotărâre de Guvern „Cu privire la zilele de odihnă din luna august 2018”. Potrivit acesteia, angajații ar putea beneficia de o minivacanță între 27 și 31 august:

Ţinînd cont de faptul, că conform prevederilor art. 111 alin.(1) din Codul Muncii, zilele 27 şi 31 august sunt declarate zile de sărbătoare nelucrătoare, se consideră oportun ca zilele 28, 29 şi 30 august 2018 să fie considerate zile de odihnă, iar zilele de sîmbătă, 8 și 29 septembrie şi 27 octombrie 2018 – zile lucrătoare.

Propunerea de modificare a graficului de muncă se conformează prevederilor art.111 alin.(5) din Codul muncii, potrivit căruia, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile în scopul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare.

Pentru definitivarea proiectului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită expunerea de propuneri și comentarii pe marginnea acestuia.

Propunerea este încă în fază de proiect și urmează să fie adoptată sau respinsă de către executiv.