Publicitate fără regie

Începând cu 1 iunie 2018, News Media Online renunță la orice colaborare cu agenții de publicitate, regii de vânzări sau companii de PR din Moldova. Compania care deține Stirilocale.md nu va mai încheia niciun contract comercial cu firme de intermediere, urmând să negocieze direct cu fiecare client în parte. Toate contractele aflate în derulare vor fi onorate până la data expirării acestora.

Așa cum funcționează în prezent, piața de publicitate din Moldova este o construcție artificială, care nu își propune și nici nu reușește să facă o distribuție profesionistă a bugetelor de advertising. Paradoxal, este o piață în care coexistă companii media cu bugete din ce în ce mai mici și firme de publicitate tot mai prospere. Tarifele de publicitate impuse discreționar nu au legătură cu investițiile, costurile și bugetele companiilor de media, iar veniturile generate din publicitate sunt imprevizibile, arbitrare și cel mai adesea insuficiente pentru finanțarea operațiunilor curente.

Stirilocale este o agenție de media care se finanțează exclusiv din resurse proprii, prin vânzarea spațiului de publicitate și a serviciilor de comunicare.  Conținutul nostru editorial nu a făcut niciodată obiectul vreunui acord de natură comercială, iar știrile, articolele sau textele publicitare au fost marcate cu semnul (P), astfel încât cititorii să fie avizați în legătură cu scopul acestora.

Atâta vreme cât se va dovedi sustenabil din punct de vedere economic, proiectul Stirilocale va rămâne dedicat obiectivului de a promova în mod transparent interesele comunităților locale din Republica Moldova.

Comentarii