REZINA: Un Iarmaroc de caritate a fost organizat în satul Cinişeuţi

FOTO: moldpres.md

În satul Cinișeuți din raionul Rezina a fost organizat un iarmaroc de caritate cu genericul „Aho, aho de Anul Nou”. Zeci de vizitatori s-au adunat în această localitate pentru a susţine Cantina Socială care oferă în fiecare zi mese calde gratuite pentru 30 de persoane în etate, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Grupul de iniţiativă al persoanelor în etate din satul Cinişeuţi care şi-a propus „să stimuleze solidaritatea şi interacţiunea între generaţii, să transmită valorile naţionale şi tradiţiile de iarnă”.

FOTO: moldpres.md

Programul acţiunii de la Cinişeuţi include un recital de colinde, urături, cântece şi poezii. Totodată, au fost organizate mai multe expoziţii de artizanat, specialităţi culinare tradiţionale ş.a.

Vizitatorii au posibilitatea să cumpere diferite obiecte confecţionate de către oamenii în etate din raioanele Rezina şi Şoldăneşti. La iarmaroc sunt expuse decoraţiuni pentru Pomul de Crăciun, felicitări şi ilustrate „handmade”, suvenire, tablouri, ghirlande, clopoţei, fulare, mănuşi, ciorapi ş.a.