ROMÂNIA: Avalanșă de zăpadă cu pietre pe Transfăgărăşan. O turistă, rănită.

FOTO: mediafax.ro

Salvatorii intervin duminică pentru recuperarea unei turiste surprinse de o avalanşă de zăpadă cu pietre, produsă pe Transfăgăraşan, în Munţii Făgăraş. A fost cerut şi ajutorul unui elicopter SMURD.

Potrivit ISU Argeş, avalanşa s-a produs pe Transfăgăraşan, în Munţii Făgăraş, la o distanţă de trei kilometri de Cota 2000, notează mediafax.ro.

La faţa locului intervin detaşamentul Curtea de Argeş cu un echipaj, dar şi o ambulanţă SAJ cu un echipaj cu medic, precum şi salvamontiştii. De asemenea, salvatorii au cerut şi ajutorul unui elicopter SMURD.

Reprezentanţii ISU Argeş susţin că o femeie a fost surprinsă de avalanşă şi are nevoie de îngrijiri medicale.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat pentru sursa citată că avalanşa a adus multe pietre şi zăpadă.

„Este o avalanşă de zăpadă cu pietre, se numeşte avalanşă de primăvară. Femeia era lângă maşină, piatra a lovit-o şi e uşor amnezică, nu poate să ajungă elicopterul, dar urcă o ambulanţă către ea de la prima localitate. Este speriată. Au căzut pietre şi pe maşină, dar ea era lângă autoturism”, a declarat Sabin Cornoiu.