S-a dat start Școlii Securității. Elevi din toată țara vor fi instruiți cum să facă față situațiilor de criză

FOTO: dse.md

În orașul Vadu lui Vodă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a dat start taberei de vară  Școala Securității cu genericul „Împreună reducem riscurile”. Activitatea este organizată de IGSU al MAI în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, susținut de UNICEF în Moldova.

În urma unei pregătiri practice și teoretice a copiilor, aceștia vor fi mult mai pregătiți să facă față situațiilor de criză. Pe parcursul a două zile la Vadul lui Vodă vor fi puse în valoare capacitățile a 132 de copii prezenți din cadrul instituțiilor de învățământ a municipiului Chișinău. Aici copiii vor cunoaște mai multe despre bazele securității vieții și cum pot preveni riscurile unor situații excepționale.

Școala Securității reprezintă o tabără de vară unde elevii instituțiilor de învățământ (clasele X-XI) au parte de instruiri practice în domeniul prevenirii riscurilor, iar salvatorii și pompierii sunt alături pentru ai ghida în luarea deciziilor corecte. Copii vor trece prin cele mai interactive etape de la echipare în costume de luptă, până la lichidarea de incendii simulate. Toate etapele concursului Școala Securității au drept scop pregătirea unei generații  puternice și gata să reacționeze corect într-o situație dificilă de viață. Astăzi s-a început etapa regională, iar pe parcursul lunii mai, astfel de tabere vor fi organizate în Orhei, Bălți, Hâncești, Ungheni, Soroca, Cahul, Edineț și UTA Găgăuzia.

În total la Școala de Vară organizată de IGSU vor participa peste 1200 de copii din toată țara. Pe data de 23 mai va fi desfășurată etapa națională a Școlii Securității, unde vor participa câștigătorii etapei regionale. La ultima etapă (națională) a Școlii Securității, care se va desfășura într-o tabără de copii din raionul Strășeni sunt așteptați cei mai buni, dintre cei mai buni. Cele 10 echipe învingătoare vor merge în finală și vor concura pentru a fi primii.