(P) Samsung Galaxy S9 – un pas înainte în lumea smartphone-urilor

(P) În ultima săptămână a lunii februarie, Samsung a prezentat smartphone-ul emblematic Galaxy S9 și Galaxy S9+. Gadgeturile au fost actualizate cu diafragmă variabilă, procesor puternic și designul practic, deja obișnuit utilizatorilor.

La prima vedere, noile modele Galaxy S9 și Galaxy S9 + nu diferă mult de predecesorii lor, cel puțin aparent. Panourile din față și din spate sunt realizate din sticlă securizată, carcasă metalică. Adevărata schimbare este, de fapt, în interior.

Este dotat cu o protecție împotriva apei și a prafului, conform standardelor IP68. Aceasta înseamnă că gadgeturile pot fi scufundate la o adâncime mai mare de 1 metru timp de 30 de minute.

Reprezentanții Samsung declară că în Galaxy S9 panoul de susținere este realizat dintr-un metal mai rezistent la deformare. Teoretic, fețele ar trebui să fie acum mai puțin zgâriate și decolorate în timpul loviturilor și căderilor.

Îmbucurător este că fețele Galaxy S9 și Galaxy S9 + sunt realizate din metal cu finisaj mat. În precedentul Galaxy S8, acestea au fost lucioase. În plus, este folosită sticla Gorilla Glass 5. Acest lucru ar trebui să aibă, de asemenea, un impact pozitiv asupra stabilității smartphone-urilor la apariția fisurilor.

Dintre cele mai importante inovații: senzorul de amprentă și-a schimbat locația. Acum se află sub modulele camerei principale, și nu în partea dreaptă a acestora. La prezentare, ni s-a spus că acest lucru a fost făcut la cererea utilizatorilor.

În plus, telefoanele pot fi deblocate cu scanarea inteligentă, care combină recunoașterea feței și a irisului.

Samsung Galaxy S9 utilizează un ecran de 5,8 inch cu o rezoluție de 2960 și 1440 pixeli, cu un raport de aspect de 18,5: 9. Galaxy S9 + este echipat cu un display de 6,2 inch. Ambele dispozitive folosesc în mod tradițional matrice SuperAMOLED. Avantajele „clasice” ale smartphone-urilor cu panouri AMOLED sunt culorile negre adânci și mai saturate în comparație cu panourile IPS convenționale.

Principala caracteristică distinctivă a noilor modele Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9 + este camera de bază de 12 megapixeli cu o diafragmă variabilă, cum au camerele profesioniste.

O altă caracteristică a modelelor Galaxy S9 și Galaxy S9 + este filmarea cu mișcare în slow motion, la o viteză de 960 de cadre pe secundă. Adăugăm că înregistrarea în acest mod este la o rezoluție de 1280 de 720 de pixeli. În modul 960 fps, pe ecranul telefonului apare un pătrat galben, dacă se detectează mișcarea, începe și înregistrarea.

Galaxy S9 și Galaxy S9 + – o continuare logică a caracteristicilor prezente în smartphone-urile din anul trecut.

Display mai luminos, difuzoarele mai tari, scanerul de amprente mai ușor de atins, performanța mai mare, camerele cu o diafragmă variabilă fac posibilă realizarea unor fotografii remarcabile în orice mediu.

Pentru cei mai nerăbdători trendsetteri, Darwin a dat start precomenzilor, cu avantaje evidente: o reducere de până la 5600 lei prin Darwin Trade In sau un încărcător wireless, cadou.